• Radno vreme: ponedeljak-petak, 8-16h
 • +381 11 3085 111
 • info@ljubex.com
 • Bulevar Peka Dapčevića 37, Beograd

Prehrambena industrija

Dragi čitaoci,

U jednom od blogova pisala sam o veoma značajnom partneru – Elektroprivredi Srbije. Sada nastavljamo priču o našim partnerima i industrijama kojima pripadaju. Vreme je da se posvetimo industrijskim sektorima koje podržavamo i obezbeđujemo kvalitetnim rezervnim delovima. 😊

Naš fokus je na sledećim industrijama:

 1. Laka industrija
  – Prehrambena industrija
  – Industrija građevinskih materijala
  – Farmaceutska industrija
  – Drvna industrija

 2. Teška industrija
  – Energetika i rudarstvo
  – Hemijska industrija
  – Metalurgija

U ovom blogu, naglasak će biti na lakoj – prehrambenoj industriji i našem partnerstvu sa ključnim igračima u tom sektoru. Saznaćete više o našoj ulozi, proizvodima i pristupima u podršci ovoj dinamičnoj industriji. Prikazaćemo kako naši proizvodi doprinose unapređenju i efikasnosti procesa proizvodnje hrane. 🌱

Fabrika dečije hrane iz Beograda je prvi u nizu naših partnera u ovoj industriji. Prošle godine sam imala privilegiju da posetim ovu fabriku sa kolegama, što je bila jedna od mojih prvih poseta partnerima. Kao što kaže poznata izreka „prvo, pa muško“, tako se može reći i za ovu posetu.

Proizvodnja ove fabrike je besprekorna, gotovo kao u apoteci. Organizacija je na zavidnom nivou, pa su sve linije obavljale svoj posao besprekorno. Na ulazu u proizvodnju morali smo da obučemo zaštitno odelo kako bismo održavali higijenu i čistoću, osiguravajući tako najbolje proizvode za našu decu.

Fabrika dečije hrane se ističe ne samo izuzetnom proizvodnjom, već i održavanjem visokih standarda kvaliteta i efikasnosti. Predanost unapređenju procesa proizvodnje i brizi o održavanju opreme pokazuje koliko su ozbiljni u svom poslu. Sve rezervne delove im obezbeđujemo pravovremeno kako bi izbegli zastoje u proizvodnji. Posebno ističemo ključni program koji nabavljamo za ovog kupca, a to je linearna tehnologija i Beco ležajevi od prohroma.

U cilju daljeg unapređenja i automatizacije procesa, kako bi se potpuno izbegli zastoji proizvodnje trenutno se pregovara o implementaciji sistema OPTIME – sistem za preventivno održavanje mašinskih sistema. Ovaj sistem će omogućiti praćenje stanja svih ležajeva u realnom vremenu, pružajući dragocene rezultate za održavanje bez prekida proizvodnje.

Frikom je naš partner tokom dugog niza godina saradnje. Svesni važnosti kontinuiranog funkcionisanja njihove proizvodnje, naš lager uvek je opremljen ležajevima od prohroma – brenda Beco i ostalim ležajevima – brenda Schaeffler (INA & FAG), neophodnih za ispunjenje zahteva našeg pouzdanog partnera. Brend Beco ležajeva je najčešće korišćen u Frikomovoj proizvodnji, obezbeđujući pouzdanost i dugotrajnost u svakom koraku proizvodnog procesa.

Kako smo u fazi širenja portfolija proizvoda, tako smo i s pomenutim partnerom proširili proizvode kojima ih snabdevamo. Sada je naš fokus proširen i na vijčanu robu i maziva neophodna za njihove mašine. Ove novine u našoj ponudi omogućavaju nam još bolje zadovoljenje potreba naših partnera, pružajući im sve potrebne proizvode i usluge na jednom mestu.

Kroz naše zajedničke napore, uspevamo da podržimo kontinuiranu proizvodnju vrhunskih sladoleda.

Dunavka, fabrika ulja koja se nalazi u Velikom Gradištu je naš sledeći značajan partner u ovoj industriji.

Pored isporuke ležajeva – brenda Schaeffler (INA & FAG), takođe obezbeđujemo i kaiševe različitih dimenzija za njihove mlinove. Naša saradnja sa Dunavkom ne samo da uključuje snabdevanje ključnim rezervnim delovima, već i pružanje dodatnih usluga kako bismo postigli optimalno funkcionisanje mašina.

Na jednom mlinu koji se sastoji od dva valjka, dogodila se havarija. Došlo je do pucanja unutrašnjih prstenova ležajeva na jednom od valjaka. Brzo smo odreagovali, obezbedili nove ležajeve i istog dana mlin je pušten u rad.

Nakon toga, sproveli smo vibrodijagnostiku ležajeva na tom mlinu za sve ležajeve kako bismo izbegli ponovnu havariju i utvrdili uzrok prethodne. Merenjem vibracija i temperature, utvrdili smo da je mašina u izvanrednom stanju i da ležajevi rade bez ikakvih problema. Ovo je još jedan primer naše posvećenosti održavanju visokih standarda kvaliteta i efikasnosti u proizvodnji naših partnera.

Radujemo se nastavku saradnje sa Dunavkom i pružanju podrške kroz naše proizvode, usluge i stručno znanje kako bismo zajedno postigli još veće uspehe u budućnosti.

Ostanite sa nama – u sledećem blogu pisaću više o teškoj – rudarskoj industriji, našim partnerima, ležajevima i drugim rezervnim delovima koji su ključni za neometan rad ove industrije.

Želim vam lep dan! 😊


Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *