• Radno vreme: ponedeljak-petak, 8-16h
  • +381 11 3085 111
  • info@ljubex.com
  • Bulevar Peka Dapčevića 37, Beograd

Lidija Jelić – Spoj nauke i industrije u svetu ležajeva

Pozdrav svima,

Želim da podelim sa vama svoju inspirativnu priču o spajanju nauke i industrije, odlučujući se da sledim svoju strast i pređem na novi korak u karijeri. Moje ime je Lidija Jelić, master inženjer mašinstva i istovremeno student doktorskih studija. Nauka me je uvek privlačila, ali želja da spojim teorijsko znanje sa praktičnim radom odvela me je u svet industrije.

U prvoj godini svog rada u industriji, šest meseci sam provela u Nemačkoj, u Volkswagen fabrici, gde sam dobila priliku da primenim i unapredim svoje znanje stečeno na studijama. Tokom boravka imala sam čast voditi i nadgledati tim koji se bavio montažom određenih komponenti. Saradnja sa nemačkim kolegama bila je poseban izazov, pružajući priliku za razmenu ideja i tehnika.

Nakon stečenog tog velikog iskustva odlučila sam da svoju karijeru nastavim u Beogradu, gde se nastavila ova međunarodna saradnja kroz rad u kompaniji Ljubex International, najvećem distributeru ležajeva brenda Schaeffler (FAG-INA).

Žašto baš ležajevi? Jer su oni srce mnogih mašina i sistema, a ja želim biti deo industrije koja pokreće svet.
Rad u Ljubex-u pruža mi ne samo priliku za lični i profesionalni razvoj, već i rad u okruženju gde svi brinemo jedni o drugima, kao i o svojim kupcima. Uvek imamo proizvode na lageru za naše kupce. Brza reakcija na zahteve tržišta i posvećenost kvalitetu čine Ljubex ključnim igračem u svetu ležajeva.
Osim inspirativnih priča, planiram redovno deliti informacije o ključnim tehničkim pitanjima vezanim za ležajeve. O temama poput ugradnje ležaja, pravilnog podmazivanja, različitih uređaja za podmazivanje, praćenja stanja ležaja i drugim bitnim aspektima koji su od suštinskog značaja za pravilno funkcionisanje mašina i sistema.
Pratite kroz naredne blog tekstove moj put kroz ove izazove, gde nauka postaje živa stvarnost i gde industrija ležajeva ima srce koje pulsira snagom inovacija i stručnosti.

Hvala vam što ste deo ove priče!

Lidija Jelić